На Київщині прокуратура арештувала майно російської компанії на суму понад 800 млн грн

За клопотанням прокурорів Обухівської окружної прокуратури передано в Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) арештоване майно, яке належать власникам підприємства - громадянам РФ. Орієнтовна вартість становить понад 800 млн грн.

Про це повідомили на сайті Київської обласної прокуратури. 

Серед конфіскованого майна: 74 одиниці сільськогосподарської техніки, 90 автомобілів, офісне приміщення і земельні ділянки товариства, а також об’єкти нерухомості. 

За даними слідства, товариство входить до сфери приватного агропромислового комплексу України та є частиною холдингу російського підприємства. Воно займається ввезенням в Україну сільськогосподарської техніки та її подальшою реалізацією на внутрішньому ринку країни. Прибутки товариства розподіляються між громадянами рф та акумулюються на відповідних рахунках у банківських установах.

Громадяни рф із використанням можливостей юридичної особи підприємства розробили схему виведення активів компанії в тіньовий сектор економіки. Через російське товариство, акціонером якого є власник вищевказаного підприємства, здійснювалося виведення активів українського товариства до країни-агресора. Податки сплачувалися до федерального бюджету рф, що сприяло нарощуванню військового потенціалу рф проти України та створювало реальну загрозу національній безпеці.

Правоохоронці провели ряд обшуків на підприємстві під час яких вилучили офіційні документи видані російськими державними органами на ім'я власників компанії.

Досудове розслідування за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України здійснюється відділом поліції №1 Обухівського райуправління поліції ГУНП в Київській області за оперативного супроводу 4 управління ГУ І ДЗНД СБУ (ч. 3 ст. 110-2, ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Що таке АРМА 

Агентство з розшуку та менеджменту активів, або АРМА) — центральний орган виконавчої влади України зі спеціальним статусом, що забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері виявлення та розшуку активів, на які може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, та/або з управління активами, на які накладено арешт або які конфісковано у кримінальному провадженні, чи у справі про визнання необґрунтованими активів та їх стягнення в дохід держави.

Читайте також: Відбудують - до кінця року на Київщині планують відновити 10 тисяч пошкоджених через війну об’єктів 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе