На Білоцерківщині зафіксували спалах кишкової інфекції після благодійної ярмарки

На Київщині після благодійного стихійного ярмарку на допомогу ЗСУ, до медичних закладів з ознаками отруєння звернулося більше 20-ти осіб. 

Територіальні громади Київщини останнім часом  організовують стихійні торгівлі з реалізації харчових продуктів (тортів, тістечок, сирних десертів, бургерів, домашніх ковбас та інших), виготовлених мешканцями в домашніх умовах, які мають високий ризик для здоров`я людей.

Нажаль, на сьогоднішній день на Білоцерківщині зареєстровано спалах на гостру кишкову інфекцію в результаті благодійного заходу, де реалізувалися продути власного виробництва.

По медичну допомогу звернулось 24 людини, серед них – 12 дітей. 

Всі вони відчули спільні симптоми – нудоту, підвищення температури, діарею – протягом двох діб після відвідування благодійного ярмарку, під час якого вживали страви домашнього приготування, що реалізовувались на заході.    

Для з'ясування причини спалаху спеціалісти Білоцерківської районної філії ДУ «Київський ОЦКПХ МОЗ» проводять подальше епідеміологічне розслідування.

"З метою уникнення можливості повторення подібної ситуації комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було прийняте рішення під час організації та проведення  ярмарків заборонити реалізацію продуктів харчування домашнього виробництва", - повідомили в Білоцерківській районній військовій адміністрації. 

Основною причиною виникнення гострих кишкових інфекцій є елементарне недотримання правил особистої гігієни, технології приготування страв, умов та термінів зберігання сировини та готових страв, вживання неякісних харчових продуктів, які містять в собі збудник захворювання.

Законодавством України продаж харчових продуктів, які супроводжуються документами, що засвідчують їх якість та безпеку, дозволяється здійснювати тільки через стаціонарні підприємства торгівлі та через дрібнороздрібну торговельну мережу, експлуатація яких погоджується з відповідними контролюючими організаціями. Все інше підпадає під стихійну торгівлю.


Читайте також: Віспа мавп вже в Україні - МОЗ 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе