"Не ситий" судимостями - досвідчений злочинець покусав капрала поліції Білої Церкви

Білоцерківський суд Київської області визнав винним чоловіка, який у стані алкогольного сп’яніння покусав працівника поліції. 

За скоєне чоловіку доведеться провести 4 роки за гратами,хоча в минулому він вже мав 10 судимостей.

Інцидент із нападом на капрала поліції стався 16 липня на трасі Київ – Одеса.
 Правоохоронець зупинив авто під час комендантської години. У водія спостерігалися ознаки алкогольного сп’яніння, тому йому запропонували пройти перевірку на місці. Чоловік погодився і пройшов до автомобіля працівників поліції, однак під час перевірки він почав поводити себе агресивно та сперечатися.

Згодом з автомобіля вийшли два пасажири, одним із яких був обвинуваченим. Чоловіки підійшли до машини поліції і заважали їм виконувати свої службові обов’язки. Вони поводилися агресивно та сварилися нецензурною лайкою в бік працівників поліції.

 “Обвинувачений штовхнув патрульного та намагався вирвати у нього рацію радіостанцію, по якій той викликав допоміжні наряди для врегулювання конфлікту. Поліцейський застосував до громадянина сльозогінний газ. У відповідь чоловік нахилився і вкусив його за вухо. Патрульному заподіяно рану вушної раковини, що належить до категорії легких тілесних ушкоджень“, – йдеться у судовій ухвалі.

 Суд кваліфікував дії чоловіка за ч. 2 ст. 345 КК – умисне заподіяння працівнику правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням службових обов’язків.

Обвинувачений щиро покаявся та вибачився перед потерпілим, зізнавшись, що не зможе детально пояснити, в який момент конфлікту вкусив поліцейського, “адже був п’яний“.

Як з’ясувалося, у минулому фігурант вже мав 10 судимостей за корисливі злочини проти власності громадян і проти громадської безпеки. Вироки щодо нього ухвалювалися в період із 1993 по 2019 рік. Влітку минулого року громадянин був звільнений з Білоцерківської виправної колонії № 35 по відбуттю строку тюремного покарання.

Щодо інциденту з нападом на поліцейського, то обставиною, яка обтяжує покарання, є скоєння злочину в стані алкогольного сп’яніння під час воєнного стану. Зрештою суд призначив чоловікові чотири роки позбавлення волі. Від моменту затримання громадянин перебуває під вартою.

Читайте також: Мешканця Білоцерківщини засуджено до 13 років позбавлення волі за вбивство знайомого 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе