Хотів надати РФ дані про українських силовиків: СБУ затримали зрадника на виїзді з України

СБУ затримала зрадника, який хотів перетнути кордон і передати росіянам дані про співробітників Служби безпеки, ЗСУ, ГУР , «Азова» та військових 72-ї бригади.

Військова контррозвідка та слідчі СБУ викрили колишнього співробітника МВС України, який вирішив перейти на бік країни-агресора. 

 Щоб показати свою “користь” рашистам, він зібрав засекречену інформацію про керівництво та кадрових співробітників силових відомств України, – йдеться у повідомленні.

Чоловік планував особисто передати дані до посольства Російської Федерації у Будапешті на флешці, але був затриманий співробітниками СБУ на пункті пропуску під час спроби перетнути державний кордон.

 З початком повномасштабної агресії зрадник проживав на території Білої Церкви, був активним прибічником “русского мира”, але керувався не тільки ідеологічними мотивами. Зокрема, розраховував стати “головним поліцейським” столиці та Київської області у разі захоплення регіону,  йдеться у повідомленні.

За даними СБУ, затриманий зрадник перебував на прямому контакті із російським диверсантом Ігорем Безлером, а також підтримував дружні зв’язки з іншими представниками так званої “міліції ДНР”.

– Саме за їхньою “наводкой” затриманий почав збирати засекречені дані про співробітників СБУ, ГУР, лідерів руху “Азов”, а також військовослужбовців 72-ї окремої механізованої бригади ЗСУ
, – повідомили в Службі безпеки. 

Правоохоронці встановили, що окрім картотеки українських правоохоронців та співробітників силових служб, зрадник збирав інформацію і про важливі об’єкти ЗСУ, як то бази, склади, арсенали та вказував місця їх розташування.

Під час обшуків у фігуранта кримінальної справи знайдено пістолет Макарова, символіку терористичної організації “ДНР” та забороненої в Україні комуністичної партії, що було вилучено спецслужбами та відправлено на експертизу.

Затриманому планується повідомлення про підозру за ст. 111 (державна зрада) КК України.  

  

Читайте також: "Наша поліція нас обігріє" - правоохоронці Білоцерківщини облаштували "пункт порятунку".

 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе