На Київщині окупанти викрали запчастини зі знищеного літака "Мрія" – полковник ЗСУ

Окупанти 27 лютого знищили літак Ан-225 "Мрія" у Гостомелі, що на Київщині. Росіяни встигли видерти запчастини з нього та літака "Руслан".

Про це розповів командир четвертої бригади оперативного реагування Національної гвардії, полковник Артем Ілюхін у своєму інтерв'ю ЗМІ.

Його бригада брала участь у боях на злітній смузі летовища Гостомеля.

Ілюхін пояснив, що хоч "Мрію" зруйнували у боях, але найбільших збитків їй завдали підрозділи російської армії. За словами військового, росіяни спеціально у кількох місцях підпалювали повітряне судно. Полковник зазначив, що представники льотної школи росії не раз були з відрядженнями у Гостомелі.

Основні комплектувальні деталі, які є найбільш цінними, росіяни забрали з літака. "З коренями" видерті плати, проводи тощо, – повідомив Ілюхін.

В свою чергу, в Службі безпеки України вважають, що працівники підприємства "Антонов" не вжили заходів, щоб захистити літак. Крім цього, вони заважали ЗСУ організувати протиповітряну та наземну охорону летовища.

Читайте також: На Київщині організували продаж гуманітарної допомоги для потреб ЗСУ на майже 800 тис грн 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе