Напредодні новорічних свят на Київщині посилять контроль за охороною лісів

На Київщині планується проведення операції "Новорічна ялинка".  Відповідно до неї будуть здійснюватися заходи щодо охорони хвойних насаджень та виявлення факту незаконних рубок у лісових масивах. 

Про це повідомила Державна екологічна інспекція Столичного округу у Facebook.

Державна екологічна інспекція Столичного округу здійснить рейдові виїзди з метою здійснення контролю за перевезенням, заготівлею та реалізацією хвойних насаджень, запобігання незаконних рубок, у першу чергу на територіях селекційних плантацій та ділянок особливо цінних хвойних порід, а також лісових масивів, які примикають до населених пунктів та об’єктах природно-заповідного фонду. Також заходи з виявлення правопорушників проводитимуться в місцях продажу новорічних дерев.

У дописі зазначається:
"Придбати ж ялинку можна в спеціалізованих місцях продажу. Варто пам’ятати, що підприємці, які здійснюють транспортування і продаж новорічних дерев, повинні мати при собі накладну з лісництва, товарно-транспортну накладну, сертифікат радіаційного обстеження дерев, дозвіл на торгівлю з мокрою печаткою, а на кожному дереві повинний бути електронний чип. Купуючи ялинку, громадяни можуть звернутись до продавця з вимогою надати ці документи для того, щоб переконатись, що купується новорічна ялинка без порушення вимог закону.'

Підкреслюється, що незаконна вирубка хвойних дерев несе за собою стягнення штрафу у розмірі від 510 до 5100 грн. Також за незаконну вирубку зелених насаджень на території лісів передбачена кримінальна відповідальність, що карається штрафом від 17000 до 25500 грн або арештом на строк до шести місяців. Зокрема, у грудні-січні розмір збитків за незаконне вирубування хвойних дерев в межах населених пунктів збільшується в чотири рази, поза межами населених пунктів у три рази.

Читайте також: У Білоцерківському лісництві старту продаж новорічних ялинок 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе