За минали рік спортсмени Київщини здобули 1208 медалей

Протягом 2022 року спортсмени з Київської області здобули 1208 медалей.

Про це повідомили в Управлінні молоді та спорту Київської обласної військової адміністрації.

Зокрема досягнення були в наступних видах спорту:

- медальний залік у паралімпійських видах спорту на всеукраїнських та міжнародних аренах — здобуто 42 медалі. Із них — 15 золотих, 12 срібних та 15 бронзових;

- медальний залік в олімпійських видах спорту на всеукраїнських та міжнародних аренах — загалом здобуто 487 медалей. Це 180 золотих, 159 срібних та 148 бронзових;

- медальний залік у неолімпійських видах спорту на всеукраїнських та міжнародних аренах — здобуто 679 нагород. Серед них — 272 золотих, 220 срібних та 187 бронзових.

Загалом на офіційні чемпіонати та Кубки України було відряджено 20 спортивних делегацій (16 з олімпійських та 4 з неолімпійських видів спорту). Протягом року організовано та проведено 10 офіційних чемпіонатів з олімпійських і неолімпійських видів спорту та Кубків Київської області. Додатково проведено 6 навчально-тренувальних зборів. Крім цього у 2022 році створено штатну команду Київської області з резервного спорту олімпійських видів спорту. До її складу входить 57 спортсменів. 

Також у межах Київської обласної програми розвитку фізичної культури і спорту «Київщина спортивна», Київською ОВА присуджено премію 120 провідним і перспективним спортсменам та тренерам Київської області. До уваги бралися високі спортивні результати у виступах на міжнародних спортивних змаганнях з олімпійських, неолімпійських, паралімпійських/дефлімпійських видах спорту в 2022 році.

Станом на 31 грудня 2022 року в Київській області функціонує 54 дитячо-юнацькі спортивні школи. Протягом року в ДЮСШ заняття проводилися у 333 відділеннях з 68 видів спорту, з них 11 відділень у ДЮСШ для спортсменів з особливими потребами. Навчально-тренувальну роботу проводили 876 тренерів-викладачів, із них — 515 штатних тренерів.

Читайте також: Білоцерківські борці здобули нагороди на чемпіонаті України з вільної боротьби 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе