Білоцерківців попереджають про румунське печиво з небезпечною речовиною

Держпродспоживслужба Київської області попереджає мешканців про небезпечне румунське печиво.

В його складі знайшли високий вміст акриламіду. Держпродспоживслужба повідомила, що печиво може бути на полицях магазинів Київської області. 

Акриламід – органічна сполука, амід акрилової кислоти складу CH2CHCONH2. 

Має високу розчинність у воді, спиртах. Проявляє сильні нейротоксичні властивості. Характерною особливістю акриламіду є те, що ознаки отруєння проявляються лише після прихованого періоду від кількох днів до тижнів. 

Також повідомляється про симптоми ураження речовиною. Вона викликає посилене потовиділення на руках та ногах, оніміння та параліч кінцівок. Окрім цього, при контакті з очима акриламід викликає подразнення та пошкоджує рогівку ока.

Це печиво виготовили в Румунії, виробник — Ro Star S.A., Romania. Воно експортувалося з Польщі до України. Одержувавч — компанія «Львівімпорт». 

Оператори ринку мають вилучати цей харчовий продукт з обігу та письмово інформувати компетентний орган  про виявлену невідповідність у строк не більше двох робочих днів.

Читайте також: На Білоцерківщині чоловік самотужки врятував двох рибалок 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе