Між Україною та США зростають розбіжності щодо низки питань пов'язаних з війною – Politico

Між офіційними представниками США та України зростають «закулісні розбіжності» з приводу низки питань, пов'язаних із вторгненням росії.

Про це сьогодні , 12 березня, повідомив портал Politico із посиланням на обізнані джерела.

У матеріалі наголошується, що між главою Білого дому Джо Байденом та президентом України Володимиром Зеленським немає жодних публічних конфліктів. США, як і раніше, мають намір підтримувати Україну в боротьбі проти російської агресії.
Проте після бесід із десятьма посадовими особами журналісти зробили висновок, що останнім часом між країнами виникло кілька точок напруженості.

По-перше, американські чиновники стурбовані опублікованими в ЗМІ повідомленнями про те, що за вибухами на «Північних потоках» може стояти «проукраїнська група».

По-друге, у США нібито незадоволені тим, що Україна витрачає багато сил для захисту Бахмуту замість того, щоб займатися підготовкою до масштабного контрнаступу навесні.

Крім того, між країнами виникає «розчарування» щодо постачання зброї. Деякі політики з обох країн вважають, що американський уряд має збільшити військову допомогу Києву.

Ще одна «точка напруженості» пов'язана із планами України щодо деокупації Криму.

«Держсекретар Ентоні Блінкен дав зрозуміти Києву, що потенційне повернення Криму Україною стане червоною рискою для путіна, що, можливо, призведе до різкої ескалації з боку кремля», – зазначили журналісти.

Нагадаємо, незважаючи на подібні публікації, Сполучені Штати продовжують допомагати Україні у різних сферах. 3 березня США оголосили про новий пакет підтримки України у сфері оборони на суму до 400 мільйонів доларів.

А за кілька днів до цього, 27 лютого, Україна отримала перший транш із пакету фінансової допомоги від США на 2023 рік.

Читайте також : Між Німеччиною та Польщею виникла напруга через допомогу Україні - Bloomberg 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе