Чому судове засідання у справі Геннадія Дикого та підприємця Павла Ходаківського знову перенесли

Сьогодні, 13 березня у Вищому антикорупційному суді мало відбутися судове засідання у справі щодо махінацій з нерухомістю, зловживання владою або службовим становищем міського голови Геннадія Дикого та підприємця Павла Ходаківського. 

Однак, Павло Ходаківський не з'явився у залі і не був присутній на засідання у режимі онлайн. Як пояснили адвокати, їх підзахисний не зміг бути присутнім на засіданні через стан здоров'я, наразі він перебуває у Мексиці.

 Колегія суддів ухвалила рішення відкласти засідання справи на 5 квітня. 

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру меру Білої Церкви Геннадію Дикому та одному з власників нежитлового приміщення. Як встановило слідство, 30 серпня 2018 року на пленарному засіданні 55 сесії Білоцерківською міською радою Київської області було розглянуто подання мера Дикого, за результатами якого було ухвалено рішення про придбання нерухомості. Так, вказаним рішенням було придбано право на будівництво адміністративно-торговельного комплексу відповідно до архітектурно-планувального завдання та об'єкт незавершеного будівництво загальною площею 4728,5 квадратних метрів.

Вартість цієї нерухомості за результатами оцінки була визначена в розмірі майже 24 млн грн. Водночас, попередні власники, а саме Павло Ходаківський і Наталія Сокирко, це майно придбали у фірми ТОВ «Т.Р.К. Театральний» лише за 4,5 млн грн. Оцінку вартості вказаної нерухомості проводив оцінювач ТОВ «Укрекспертиза-центр» і вона має ознаки завищення вартості, так як оцінювачем використаний порівняльний метод та обрані об'єкти порівняння, які явно не відповідають технічному стану досліджуваного приміщення. Зазначеними діями, за оцінкою слідства, міському бюджету Білої Церкви завдано збитку. В січні 2023 року справу скерували до суду.

Читайте також: Білоцерківські депутати посприяли в організації реалізації бійців ЗСУ в Норвегії 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе