Судитимуть мешканця Білоцерківщини, який заволодів шахрайським шляхом майже 10 га землі Національної академії аграрних наук України

За процесуального керівництва Білоцерківської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Київщини за фактом шахрайства, використання завідомо підробленого документа та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом. 

Про це повідомила пресслужба Київської обласної прокуратури. 

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений, використовуючи підроблені документи, приватизував земельну ділянку площею 10 га вартістю 900 тис. грн. Ця земля перебувала у державній власності і знаходилася у постійному користуванні Національної академії аграрних наук України.

У подальшому чоловік вніс земельну ділянку до статутного капіталу товариства, співзасновником якого він є. Після цього землю продали фермерському господарству.

Раніше прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно ще одного мешканця Київщини за аналогічними фактами. Він незаконно приватизував 19 га землі НААН вартістю понад 1,8 млн грн та продав їх тому самому фермерському господарству. 

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Білоцерківського райуправління ГУ Нацполіції в Київській області.

Зазначимо, що судом першої інстанції задоволено позов прокурора про повернення у державну власність зазначених земельних ділянок.

Читайте також: На Білоцерківщині водій скоїв наїзд на вагітну жінку 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе