Слідчі повідомили про підозру чоловіку, який незаконно заволодів комунальним приміщенням у Білій Церкві

Слідчі повідомили про підозру чоловіку, який незаконно заволодів комунальним приміщенням площею понад 300 кв. м у Білій Церкві.

Про це повідомляє пресслужба Білоцерківського відділу поліції. 

Як з'ясували правоохоронці, 56-річний мешканець столиці незаконно заволодів нежитловими приміщеннями понад 300 кв.м., які розташовані по вул. Богдана Хмельницького. Лиходія навіть не зупинило, що приміщення знаходяться у комунальній власності та належать на праві власності громаді Київщини.

Для цього чоловік використав завідомо підроблені документи для реєстрації за ним права власності на такі нежитлові споруди. Зокрема, він вступив у злочинну змову з державним реєстратором одного з підприємств, на той час Васильківського району.

В подальшому державний реєстратор за допомогою цифрового підпису вчинив реєстраційну дію для реєстрації прав власності на нерухоме майно на користь шахрая.

Загалом, внаслідок такої незаконної діяльності, діями зловмисника Київській обласній раді завдано майнової шкоди на суму понад 14 мільйонів гривень, що оцінюється згідно діючого законодавства як вчинення злочину в особливо великих розмірах.

Слідчі за процесуальним керівництвом Білоцерківської окружної прокуратури повідомили чоловіку про підозру за ч.4 ст.190 (Шахрайство) та ч.4 ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. 

Чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Читайте також: В Білій Церкві відбулося зариблення річки Рось.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе