На Білоцерківщині протестували дрон для виявлення мін

Вчора , 21 березня у Білоцерківському районі провели тестування нової технології ідентифікації мін і вибухових предметів за допомогою БПЛА. 

Система сканування мін, вибухонебезпечних об'єктів називається магнітометр, який використовується разом із комерційним дроном для обприскування полів - Agras T16.

Тестування проводив польський фонд POSTUP. Фахівці показали, як працює система ідентифікації мін в умовах тестового полігону. За словами директора фонд, коли дрон злітає, магнітометр опускається на відстань орієнтовно два метри від дрона, що дозволяє тримати найнижчу відстань до поля.

Інформація з цих двох пристроїв переноситься на комп'ютер і обробляється. Потім ці дані накладають на карту, яку потім можна візуалізувати.

Представники піротехнічних і вибухотехнічних підрозділів ДСНС і поліції заявили, що нова технологія значно пришвидшить обстеження територій і допоможе зберегти життя як їх особового складу, так і цивільних громадян.

Читайте також: На Білоцерківщині трапилася ДТП з двома потерпілими 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе