Антикорупційна громадська організація презентувала адаптоване дослідження роботи міських рад під час війни

Роботу міських рад у Дніпрі, Львові та Мукачеві можна назвати “прозорою” - Transparency International Ukraine. Біла Церква до цього списку не потрапила. 

Антикорупційна громадська організація "Transparency International Ukraine" визнала "прозорими" в плані роботи міських рад міста Дніпро, Львів та Мукачево, а ще 10 міст України – "частково прозорими".

 Програма "Transparent cities/Прозорі міста" презентувала адаптоване дослідження роботи міських рад під час війни. Це не лінійне продовження традиційних Рейтингів прозорості: цьогоріч команда оцінювала лише 70 міст зі звичних 100 за оновленими критеріями. Замість звичних балів і місць – тепер статус міста ("прозоре", "частково прозоре" та "непрозоре") і рівень виконання індикаторів. 

За результатами дослідження, статус "прозорі" мають Дніпро, Львів та Мукачево. "Частково прозорими" визначені 10 міст: Вінниця, Володимир, Житомир, Кам’янське, Київ, Кропивницький, Луцьк, Тернопіль, Ужгород, Чернівці.

Експерти зазначили, що з початком повномасштабної війни сфера доступу до публічної інформації загалом регресувала.

 Аргументуючи безпековими ризиками, міста призупиняли роботу офіційних порталів або ж обмежували доступ до окремих розділів чи сторінок, що встановило середній показник “прозорості” 37,5%, коли за вимогою законодавства він повинен бути 47,8%.

Інфографіка: Transparency International Ukraine

Читайте також : У закупівлях автомобілів за бюджетні кошти - Київщина в лідерах 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе