У закупівлях автомобілів за бюджетні кошти - Київщина в лідерах

Київщина стала однією із провідних областей в Україні щодо закупівлі автомобілів за бюджетні кошти протягом першого року повномасштабної війни. 

Про це повідомило українське видання. 

За перший рік повномасштабної війни в Україні, автопарки бюджетних установ, комунальних та державних підприємств були значно оновлені. Звісно, це не було заплановано і спричинено військовою агресією з боку рф, яка знищила або пошкодила багато машин на передовій. Однак, деякі закупівлі автомобілів, які проводилися у цей період, були досить дорогими та неочікуваний, йдеться у повідомленні. 

Проєкт Dozorro Transparency International Ukraine провів комплексний аналіз того, як купували автомобілі за бюджетні кошти протягом першого року повномасштабної війни. Для цього дослідження використовувалися дані з Prozorro, які були вивантажені з переліком доступних закупівель легкових автомобілів з 24 лютого 2022 року до 24 лютого 2023 року.

Згідно з останніми дослідженнями, Київщина стала найбільшим лідером у закупівлях автомобілів серед усіх регіонів України. За допомогою аналізу було виявлено, що область придбала понад сотню автівок, що значно перевищує кількість автомобілів, куплених у будь-якому іншому регіоні.

Також на Київщині було зареєстровано значну кількість великих замовників, які закуповували автомобілі централізовано.

Крім автомобілів для великих замовників, на Київщині також проводилися закупівлі спеціалізованих автомобілів для різних потреб. Наприклад, КНП "Броварська багатопрофільна клінічна лікарня" придбала спеціалізований автомобіль швидкої медичної допомоги на базі Toyota Land Cruiser Prado 150 за 1,5 млн грн. Цей автомобіль додатково обладнаний зокрема ношами, простирадлом, матрасом для перенесення, довгою спинною дошкою з пристроєм іммобілізації голови та ременями безпеки для дорослих, портативним кисневим балоном, сумкою для невідкладної допомоги.

Читайте також: Всеукраїнський фестиваль Писанки буде відновлено 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе