У найближчі 30 років вчені пообіцяли Європі мінусові температури цілий рік

Вчені з Нового Південного Уельсу провели дослідження клімату. За їхніми даними, у найближчі 30 років в Європі серйозно знизиться температура, що зумовлено уповільненням швидкості течії Гольфстрім.

Про це повідомляє Science Daily.

Теплі температури в Європі забезпечує теплі течії в Атлантичному океані. Так було багато тисяч років поспіль, проте тепер глобальні зміни клімату можуть серйозно зашкодити Гольфстріму.

Швидкість течій в океані залежить від щільності та тиску щільних солоних мас. Світове потепління призвело до танення льодовиків, вони збагачують океани прісною водою. Через це щільність Н2О в океані також змінюється. Океанічні води втрачають свої властивості, що призводить до ослаблення океанічних течій.

Якщо не сповільнити глобальне потепління, швидкість підводних течій може впасти на 40% у найближчі 30 років. Про це попередив один із авторів дослідження Метью Інгленд.

В ООН підготували доповідь спеціально до конференції з водних ресурсів. У ній йдеться про різке збільшення рівня споживання води на планеті, про посуху у багатьох країнах. Проаналізувавши ситуацію за останні 40 років, учені дійшли висновку, що щорічно рівень споживання водних ресурсів Землі зростає на 1%. З такими темпами вже до 2050 року 2,4 млрд людей зіткнуться з дефіцитом питної води, а потреба мегаполісів у воді зросте на 50%. Без питної води опиняться країни Близького Сходу та Сахари.

Європу в цей же час чекає серйозне похолодання. Мінусові температури можуть бути в європейській частині материка практично цілий рік.

Вчені провели багато досліджень, які свідчать про те, що глобальне потепління вже є незворотним процесом. Льодовики продовжують активно танути, і це призведе до глобального катаклізму.

Читайте також : Землю накриє потужна магнітна буря 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе