В Міненерго обіцяють, що тарифи на електроенергію для населення до кінця року більше не підвищуватимуться

Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що після підняття тарифів на електроенергію для побутових споживачів до 2,64 грн/кВт-год про наступні етапи підвищення до кінця 2023 року не йдеться.

Про це 2 червня повідомила пресслужба уряду.

"Ми запропонували термін дії цього рішення до кінця року. Подивимося, як буде проходити опалювальний сезон, але у нас є відчуття, що цього рішення буде достатньо для того, щоб забезпечити проходження ОЗП і не рухати ціни надалі", — сказав міністр

Він також спростував чутки про ймовірність віялових відключень споживачів від електропостачання. За його словами, для цього немає підстав.

"Днями була системна аварія, вона була дуже швидко усунена, працює відповідна державна комісія, вона з’ясує причини, чому це відбулося, і я впевнений, що така аварія не повториться. Стосовно чуток про відключення через нестачу генерації. Ми напрацювали низку механізмів, які передбачають рішення як всередині держави, так і можливість забезпечення імпортною електроенергією для того, щоб стабілізувати систему. Тому віялових відключень не буде", — розповів Галущенко.

Читайте також : З 1 червня тариф на світло буде збільшено вдвічі 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника ,який зник напередодні
    Детальніше...
  • У Білій Церкві біля дитячого садочка жінка виявила гранату
    Детальніше...
  • Рятувальники продовжують ліквідовувати наслідки негоди у Білій Церкві
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе