Київщина готується розпочати жнива - 2023

Аграрії Київщини готуються до збору врожаю-2023. За прогнозами, жнива планують розпочати в другій декаді липня.

Про це повідомили в Управлінні агропромислового розвитку Київської ОВА.

Так, під урожай цього року в області засіяли 1160,03 тис. га, що на 5,37 тис. га менше порівняно з минулорічною площею. Із них посіяли озимих на зерно 173,40 тис. га. Це 84,6% від площі, засіяної минулого року. Буде можливий обмолот озимого ріпаку, озимого ячменю та гороху.

За прогнозами, очікують зібрати близько 3500 тис. тонн зернових. Для належного зберігання зерна на території області буде задіяно близько 60 елеваторів загальною потужністю 3000,0 тис. тонн.

Крім того, внаслідок активних бойових дій, які вели на території Київщини через повномасштабне вторгнення рф, 10,410 тис. га земель сільськогосподарського призначення потребувало обстеження на предмет розмінування. З початку року обстежили 2,514 тис. га, фактично розміновано – 0,654 тис. га

З метою забезпечення охорони врожаю зернових та грубих кормів від пожеж на території області сільськогосподарські підприємства та фермерські господарства проводять відповідні протипожежні заходи. Зокрема, діє заборона на куріння і використання відкритого вогню біля хлібних масивів. Також проводять роботи зі встановлення й обладнання пожежного інвентарю та очищення територій від сторонніх предметів, горючих матеріалів; інспектують місця забору води для пожежогасіння. Приводять у належний протипожежний стан місця збору, зберігання та переробки продукції нового врожаю. Окрім цього, доукомплектовують іскрогасниками та первинним засобами пожежогасіння транспортні засоби, які будуть задіяні під час збирання врожаю.

Читайте також : На Київщині з'являться перші платні дороги 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе