Аграрії Київщини розпочали посівну ярих сільськогосподарських культур

На Київщині почалася посівна кампанія під урожай 2023 року. Аграріями області вже посіяно 2,88 тис. га ранніх ярих зернових культур.

Також почалися роботи з посіву гірчиці, якої наразі вже засіяно 7,4% від запланованої площі.

 Про це повідомили в Управлінні агропромислового розвитку Київської ОВА.

Загалом у 2023 році на проведення комплексу весняно-польових робіт аграріями Київської області планується задіяти 1150,9 тисяч гектарів посівної площі. Під зернові культури прогнозується залучити 581 тисяч га, що становить понад 50% від загальної площі. Озимих на зерно – 173,4 тис. га, ярих зернових та зернобобових – 407,6 тис. га.

Здебільшого посівні площі ярих зернових та зернобобових культур, а саме пшениці, ячменю, вівса, гороху, гречки та проса, залишаться на рівні 2022 року. За винятком кукурудзи на зерно, якої заплановано посіяти на 19,5 тис. га менше, ніж минулого року.

Водночас наразі потребують обстеження та розмінування 10,41 тисяч га земель сільськогосподарського призначення в Бучанському, Вишгородському та Броварському районах.

Читайте також: На Білоцерківщині повернули державі землі вартістю понад 155 млн грн 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе