Окупанти зізналися у викраденні 700 тисяч українських дітей

У росії заявили, що «врятували» з України 700 тисяч дітей за кілька останніх років.

Таку заяву зробив голова Міжнародного комітету Ради Федерації (верхня палата парламенту) Григорій Карасін у своєму Телеграм.

«В останні роки 700 тисяч дітей, рятуючись від бомбардувань і обстрілів з районів конфлікту на Україні, знайшли притулок саме у нас. Багато - разом з батьками, а вихованці дитячих будинків — разом з вихователями», – заявив він.

При цьому Карасін звинуватив «київських націонал-радикалів» у нібито знущаннях над підлітками з південного сходу України. У чому конкретно полягало це знущання, депутат не пояснив, але похвалився, що в російському парламенті вже створено спецкомісію для розслідування «фактів злочину київського режиму щодо неповнолітніх».
За даними українського омбудсмена, на окупованих росією територіях до війни проживало близько 700 тисяч дітей. Що з ними зараз, достеменно невідомо. Українській владі поіменно відомі 19,5 тисяч дітей, яких окупанти депортували на російську територію, але фактичне число викрадених набагато більше.

Нагадаємо, що російські терористи продовжують викрадати українських дітей. З Бахмуту "вагнерівці" незаконно депортували чотирьох неповнолітніх українців.

Нещодавно сенатор США Ангус Кінг назвав дії диктатора путіна подібними до дій нацистського диктатора Адольфа Гітлера і закликав його зупинити.

Міська рада Гааги переважною більшістю підтримує розміщення у місті спецтрибуналу для рф і готова надати все потрібне для його роботи

Читайте також : На Херсонщині помер білоцерківець, який допомагав рятувати людей 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе