У Білоцерківському районі відбулися планові навчання з питань цивільного захисту населення

Фахівці Навчально-методичного центру безпеки життєдіяльності Київської області провели навчальний збір з питань цивільного захисту в умовах воєнного стану в Білоцерківській РВА.

Про це повідомили в прес-службі Київської обласної військової адміністрації. 

Захід відбувся за ініціативи Київської обласної військової адміністрації за участі заступника начальника КОВА Михайла Ємця та представників Департаменту цивільного захисту, оборони та взаємодії з правоохоронними органами КОВА. У навчаннях взяли участь представники Білоцерківської РВА, міських, селищних, сільських територіальних громад, до повноважень яких входить координація діяльності з питань цивільного захисту населення, а також районного управління ДСНС.

На виконання Указу Президента України № 353/2023 Про рішення РНБО України від 23 червня 2023 року «Щодо результатів оперативних обстежень обʼєктів фонду захисних споруд цивільного захисту та вирішення проблемних питань щодо укриття населення» та доручення голови КОВА, учасники заходу приділили особливу увагу питанню усунення недоліків щодо забезпечення належного стану утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту. 

Крім того, розглянули питання організації і здійснення евакуації населення та розміщення, організації життєзабезпечення постраждалих під час надзвичайних ситуацій та ведення бойових дій, створення і використання матеріальних резервів для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. 

Михайло Ємець наголосив, що в умовах воєнного стану особливої актуальності набуває належна підготовка відповідальних осіб щодо дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру. І головна роль у цьому відведена представникам влади на місцях, адже від ефективності прийняття їхніх рішень залежить життя і безпека кожного громадянина.

Читайте також : На Білоцерківщині чоловік наловив раків на 87 тисяч гривень 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві внаслідок одразу двох ДТП потерпілих дітей госпіталізували до лікарні
    Детальніше...
  • Жахлива ДТП неподалік Білої Церкви: три людини травмовані, серед них 3-річний хлопчик
    Детальніше...
  • У Білій Церкві СБУ затримала агентів фсб, які готували масовані авіаудари по Україні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе