На війні з російським агресором загинув білоцерківець Максим Шовенко - за заслуги представлений командуванням до нагороди посмертно

На війні з окупантами загинув білоцерківець Максим Шовенко. Захиснику було 26 років, він із родини військових. 

Закінчив середню школу в м. Олешки Херсонської обл. та Херсонський державний аграрний університет, відслужив строкову службу у 72 омбр, добровольно вступив на військову службу за контрактом у 140 орб мп, в лавах якого зустрів велику війну і пройшов бойовий шлях від Новоайдара до ближніх підступів до Бахмута. 

Виконував спеціальні бойові завдання, під час яких отримав контузію та бойове травмування. 

В січні цього року як один з найкращих був направлений на офіцерські курси на базі вищої освіти до академії сухопутних військ, які успішно закінчив і отримав звання офіцера. Був призначений на посаду командира взводу морської піхоти у створену 37 обрмп, протягом 3х місяців пройшов підготовку і бойове злагодженя підрозділа, наполегливо передаючи свій бойовий досвід підлеглим. 

З початку травня приймав активну і безпосередню участь у бойових діях на Авдіївському напрямку, а з 4 червня на т. зв. Времівському виступі. В щоденних запеклих боях і штурмах по прориву довготривалої оборони окупантів неодноразово проявляв звитягу, сміливість і мужність, керуючи своїм підрозділом, під час одного з боїв замінив пораненого командиоа роти, отримавши самому контузію, особисто знищував ворогів, надаючи приклад своїм підлеглим. 

Командуванням представлений до ордена " за мужність". В своєму останньому бою він виконав важке бойове завдання, керуючи штурмовою групою і захопивши ключову позицію ворога. 

Загинув під час танкового обстріла ворогом захопленої позиції. Представлений командуванням до нагороди посмертно.

ТРК Крокус висловлює співчуття рідним і близьким захисника. Вічна пам'ять Герою. 

Читайте також : Захищаючи незалежність України, загинув Микола Шатнюк

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе