На Київщині зафіксовано випадок африканської чуми свиней

Зафіксовано випадок африканської чуми свиней в особистому селянському господарстві в с. Страхолісся Іванківської селищної ТГ Вишгородського району

Про це повідомила пресслужба Держпродспоживслужби.

З метою ліквідації АЧС 17.07.2023, проведено засідання місцевої державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Вишгородській районній державній адміністрації, запроваджено карантин та затверджено План заходів щодо профілактики, недопущення поширення та ліквідації захворювання АЧС на території Іванківської селищної ТГ Вишгородського району Київської області. Визначено межі епізоотичного вогнища, зон захисту та нагляду.

Епізоотичним вогнищем щодо АЧС визначено територію особистого селянського господарства; зона захисту – населений пункт с. Страхолісся Іванківської селищної ТГ Вишгородського району з прилеглими до нього територіями; зона нагляду – мисливське господарство Іванківської районної Громадської організації мисливців та рибалок "Рись", населені пункти Вишгородського району з прилеглими до них територіями: Іванківська селищна ТГ (с. Медвин, с. Губин, с. Горностайпіль, с. Лапутьки) та Димерська селищна ТГ (с. Пилява), а також с. Куповате – офіційно нежитлове після аварії на Чорнобильській АЕС село в Іванківському районі Київської області.

Наразі, Головним управлінням Держпродспоживслужби в Київській області вживаються заходи відповідно до вимог Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней.

Читайте також : В Україні офіційно завершилася дія карантину через COVID-19 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе