Аграрії Білоцерківщини збільшують посіви круп'яних культур української селекції

Розвиток сільського господарства в умовах воєнного стану. Аграрії Білоцерківського району вирощують гречку лише української селекції.

На українському продовольчому ринку круп’яні культури користуються стабільним попитом, який за ефективністю нічим не поступатиметься високорентабельним олійним – соняшнику та ріпаку. Виходячи з цього, аграрії Київської області в поточному році збільшили посіви гречки до 46%, проса – до 60% порівняно з минулорічними.

Про це повідомили в Управлінні агропромислового розвитку Київської ОВА.

Зокрема, аграрії Білоцерківського району вирощують гречку лише української селекції. Вона є адаптованою до навколишнього природного середовища та має високу нектаропродуктивність, що в свою чергу сприяє розвитку місцевого бджільництва.

Днями у Білоцерківському районі відбулася виставка демонстраційних посівів сортів гречки та проса селекції Національної академії аграрних наук України. Учасники заходу розглянули нові підходи вирощування круп’яних культур та обговорили стан сільськогосподарського ринку в умовах війни.

Загалом господарства пристоличного регіону вже обмолотили гречки на площі 1,3 тис. га (12,6%), намолотили 2,1 тис. тонн з середньою врожайністю 16,16 ц/га, проса – на площі 3,3 тис. га (69%), намолотили 5,75 тис. тонн з урожайністю 17,4 ц/га. Збір врожаю круп’яних культур триває.

Читайте також : На Білоцерківщині махінатори завдали громаді понад 7 млн грн збитків 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе