Сьогодні в Україні відзначають День танкових військ

Сьогодні, 14 вересня, в Україні відзначають День танкових військ 

Перший раз танки на полі бою були застосовані 15 вересня 1916 року під час Першої світової війни у битві біля річки Сомма. Для того часу застосування танків стало проривом у військовій справі, і фахівцям стало зрозуміло — з’явився новий тип озброєння, здатний змінити перебіг війни.

Армії світу почали вести активну розробку нового типу озброєнь, який й сьогодні є однією з найважливіших одиниць на полі бою. Неодноразово змінювалася тактика застосування танків. Під час Другої світової війни вони стали інструментом стратегії — прориви танкових армій нерідко докорінно змінювали ситуацію на фронтах.

Україна стала однією з небагатьох країн, які розробляють та випускають танки — досить згадати, що найкращий танк Другої світової війни Т-34, і перший основний бойовий танк Т-64, були розроблені у Харкові

З появою нових протитанкових засобів не раз звучали думки різних експертів про те, що термін життя танка на полі бою — хвилини, але й сьогодні танк залишається найзахищенішою і добре озброєною бойовою машиною поля бою.

У ході війни з росією українські танкісти виявляють масовий героїзм, знищуючи загарбників. Тисячі танкістів нагороджені орденами та медалями, окремі військовослужбовці стали Героями України.

Багато офіцерів-танкістів, які є випускниками харківського танкового вишу, сьогодні командують бригадами, також займають й вищі посади.

На озброєнні українських танкістів сьогодні як вітчизняні танки Т-64, так і закордонні зразки — Leopard, Challenger та інші.

Нові умови війни потребують нових знань і навичок. Як розповів начальник Військового інституту танкових військ Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» бригадний генерал Олександр Серпухов, «зараз триває інтенсивний процес підготовки викладачів офіцерів-інструкторів для навчання курсантів. Групи проходять підготовчі курси за кордоном. Найближчим часом ми отримаємо сучасні зразки танків для роботи з ними з підготовки курсантів. Також в навчанні курсантів ми використовуємо велику кількість аналітичних матеріалів, які описують ведення бойових дій, розбори боїв і на базі цих даних ми навчаємо
курсантів, як правильно вести бойові дії, ухвалювати правильні рішення. Акцент ми робимо на підготовку командирів саме як танкістів, оскільки командир танка — це насамперед член екіпажу. Тому згідну з планом навчань курсанти мінімум два рази на тиждень відпрацьовують і удосконалюють навички володіння технікою, озброєнням танків, досягаючи гарних результатів. Також значну увагу приділяємо підготовці інженерів-танкістів — вони мають обслуговувати і ремонтувати техніку в польових умовах, а також не допускати її виходу з ладу».

Читайте також : 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе