Розрахунок субсидій на опалювальний сезон - поради юриста

Під час розрахунку субсидії на опалювальний період враховуватимуть пенсію за серпень. 

Журналісти ТРК Крокус поспілкувалися з Анатолієм Вовком, юристом громадської приймальні та ВШ «Українська команда» щодо роз'яснення питання розрахунку субсидій на 2023-2024 роки. 

При призначенні та розрахунку житлової субсидії на опалювальний період з його початку враховуються доходи домогосподарства за I і II квартали поточного року. Втім, дохід у вигляді пенсії враховується лише за серпень. Це передбачено п. 37 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабміну від 21.10.1995 р. №848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива». 

Анатолій Вовк зазначив, що у разі  призначення субсидії не з початку сезону (неопалювального чи опалювального) до середньомісячного сукупного доходу домогосподарства враховується розмір нарахованої пенсії за місяць, що передує місяцю, попередньому до місяця, з якого призначається житлова субсидія. Тобто, якщо пенсіонер звернеться за призначенням субсидії у вересні, при її розрахунку враховуватимуть пенсію за липень.

Читайте також : Біженці, які повернуться з-за кордону, можуть оформити статус ВПО 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе