У Білій Церкві відбулася зустріч містян з учасниками проєкту «Школа психологічного здоров’я»

Нещодавно за ініціативи лідера «Української команди» Київщини Миколи Бабенка в Білій Церкві відбулася зустріч містян з учасниками проєкту «Школа психологічного здоров’я».

Всю увагу присутніх – волонтерів і гостей волонтерського штабу «Української команди» Київщини – привернули до себе чудові собаки, вихованці лейтенанта поліції, інспектора-кінолога кінологічного центру ГУ НП Київської області Катерини Бєляєвої.

За її словами, сьогодні, у вільний від служби час, тварини відвідують поранених у шпиталях, діток, які пережили жахи війни, людей, які зазнали складних життєвих обставин. І це все є частиною каністерапії, яка вже зарекомендувала себе як ефективна психокорекційна програма, що допомагає людям впоратися з травматичним досвідом, який залишає війна. І позитивні приклади вже є. Скажімо, «спілкування» з собаками діток із обмеженими фізичними можливостями спричинило скорочення, подекуди в кілька разів, нападів хвороби. А це дуже позитивна динаміка…

Як зазначив лідер «Української команди» Київщини Микола Бабенко, каністерапія може бути використана і для реабілітації поранених бійців. 

Хочу подякувати лейтенанту поліції Київської області Катерині Бєляєвій і волонтерському штабу «Української команди» м. Київ за те, що завітали в Білу Церкву. Дійсно, каністерапія може стати важливою складовою в реабілітації людей, які зазнали психологічних травм у наслідок військової агресії, а також, я сподіваюся, що каністерапія буде використовуватися для реабілітації українських військових
, – наголосив Микола Бабенко. 

Присутні на заході мали можливість отримати відповіді на запитання щодо утримання та виховання собак, а також подивуватися тому, як чітко Ванда і Бентлі виконують команди та демонструють трюки дресирування. А от Поля, перша в Україні поліцейська собака емоційної підтримки, одразу ж завоювала серця присутніх своєю ніжністю та лагідністю.

Читайте також : У Білій Церкві продовжать реконструкцію площі з пам'ятником на честь борців за волю та незалежність України 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе