«Грабарський ставок» у Білій Церкві може отримати статус гідрологічного заказника місцевого значення

Представники фракції лідера «Української команди» Київщини Миколи Бабенка у міській раді підготували проєкт рішення про отримання статусу "Грабарського ставу" гідрологічного заказника місцевого значення. 

ТРК Крокус неодноразово висвітлювала історію даної водойми, яка була незаконно привласнена під виглядом земель сільськогосподарського призначення.

Після численних звернень Миколи Бабенка до правоохоронних органів землі (відповідно, ставок) вдалося повернути у власність міської територіальної громади.

Наступним кроком «Української команди» Київщини, стала підготовка проєкта рішення про створення на території Білоцерківської міської територіальної громади об’єкту природно-заповідного фонду – гідрологічного заказника місцевого значення «Грабарський ставок», орієнтовною площею 27 га.

Метою цього проєкта рішення залишається одне - збереження природної різноманітності ландшафтів, генофонду тваринного та рослинного світу, підтримання загального екологічного балансу, що має особливу природну цінність, естетичне, пізнавальне та культурне значення та можуть використовуватися у природоохоронних, науково-дослідних та освітньо-виховних цілях, а також для покращення туристичної привабливості Білої Церкви.

А поки білоцерківці сподіваються на підтримання даної ініціативи з боку міської ради, на ставку вже відчуває себе безпечно родина лебедів та інше птаство. 

Читайте також : Археологи детальніше показали знахідки черняхівської культури, які були знайдені на Білоцерківщині 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе