Сьогодні відзначаємо День Збройних сил України 2023

День Збройних сил України відзначають щороку 6 грудня. Це професійне свято всіх військовослужбовців та військовослужбовиць України.

Свято має саме таку дату через день ухвалення закону Про Збройні сили України у 1991 році. 

Збройні сили є одним із найважливіших атрибутів кожної держави. Це — гордість нації та люди, які заслуговують поваги та вдячності. Тисячі чоловіків та жінок захищають Україну щодня, віддають свої життя та жертвують найціннішим.

Сьогодні Збройні сили України захищають нас на землі, у воді та в повітрі. Наші ЗСУ мають довгу історію та значущі традиції  від воїнів УПА та січових стрільців. Не варто забувати і про вшанування пам’яті полеглих за свободу і незалежність України.

Склад ЗСУ — це всі роди військ. Повітряні, сухопутні, військово-морські, десантно-штурмові, морська піхота, Сили спеціальних операцій, Сили територіальної оборони.

Відзначати День Збройних сил в Україні заведено урочистими нагородженнями, привітаннями Головнокомандувача ЗСУ, Міноборони, святковими концертами та вишколами. Проте під час війни усі заходи, що можуть становити загрозу для наших захисників, скасовуються.

У світовому рейтингу за версією Global Fire Power, Збройні сили України нині на 15 місці серед найпотужніших армій світу. За останній рік Україна піднялася в ньому на сім позицій.

Читайте також : У Білу Церкву "Нова пошта" привезе різдвяну ярмарку 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе