Представники ЖЕКів та ОСББ можуть вручати повістки, – речник Командування Сухопутних військ Фітьо

Вручати повістки можуть представники ЖЕКів та ОСББ, селищні голови, старости та представники територіальних громад, — Фітьо 

На фронт відправляють тільки після вручення другої повістки, перша вручається для уточнення даних: "Перша повістка вручається, щоб оновити свої дані, пройти медичний огляд. І тільки тоді, коли буде потрібна ваша професія, наприклад, якщо ви водій і придатні до проходження військової служби, - тільки тоді вам буде надана друга повістка, за якою військовозобов'язаний їде до навчального центру, де проходить навчання щонайменше місяць. Якщо ж професія складніша, то навчання може тривати і два, і три місяці".

Військовозобов'язаний при зміні місця проживання має семиденний термін, щоб встати на облік до нового ТЦК за місцем проживання чи праці. Якщо він цього не зробив – то він ухилянт.

Коли електронний реєстр військовозобов'язаних «Оберіг» буде синхронізовано з іншими державними реєстрами, ТЦК бачитимуть, що громадянин був зареєстрований в Києві, але зараз він працює у Львові. Тоді буде звернення до власника його підприємства, і керівник буде зобов'язаний особисто доставити працівника-військовозобов'язаного до ТЦК. 

Спортзал та ресторан – це громадські місця. Роздавати там повістки законом не заборонено. 

Читайте також : В Україні діє заборона поширювати і застосовувати феєрверки та петарди 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе