3 березня відзначається Всесвітній день письменника

Щороку 3 березня світ відзначає Всесвітній день письменника – професійне свято літераторів (World Day of the writer).

Всесвітній день письменника відзначають не лише публіцисти, прозаїки, поети, памфлетисти та інші майстри слова. Його по праву вважають своїм журналісти, історики та блогери. День письменника - це час не лише вшанування творчості та внеску письменників у нашу культуру, а й нагадування про невичерпну силу слова. Відзначення цього дня є нагадуванням про важливість літератури та культури у нашому світі. Це також час для визнання та підтримки талановитих авторів, які своєю творчістю збагачують наше життя. 

Біла Церква також має своїх майстрів слова таких як: 


Андрій Кириченко –  автор поетичних збірок “Це наша правда!”, “От така війна...”, “Гільзи в кишені”. 


Віктор Євтушенко – автор збірок гумору і сатири та прозових книг «Юрась», «Жарт-птиця», «Не на того напали!».

Петро Розвозчик – автор збірок поезії «Коні волі», «На долонях подорожника», «Сувій дороги».


Галина Невінчана – авторка книг «Зерна і жорна», «Амури і конкури», «Модестова наука, або де чатує небезпека».

І ще багато інших талановитих літераторів білоцерківців.

Кожному літератору потрібні місця де можна черпати натхнення для своїх творів, таким місцем для багатьох працівників пера стало місто Біла Церква. Одним з українських письменників, які бували тут та шукали нові ідеї для своїх творів був всім нам відомий Іван Семенович Нечуй-Левицький.

«Вам, мабуть, не доводилось бачити таких силенних ярмарків, як цей, що стає тутечки в Білій Церкві, роковий ярмарок на спаса.» - писав Нечуй-Левицький про місто та ярмарок на спаса, який щороку проводився в Торгових рядах (БРУМ). Ось така цікава згадка про письменника та його перебування в Білій Церкві.

Також місто відвідували Тарас Шевченко, Шолом-Алейхем, Олесь Гончар та багато інших відомих нам людей, що повязали своє життя з літературою.

Вітаємо усіх майстрів слова з їхнім професійним святом та бажаємо невичерпного натхнення, тепла й уваги читачів. Нехай день письменника завжди нагадує нам про важливість слова і його вплив на суспільство. 

 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе