У Білоцерківській виправній колонії приховали нещасний випадок

Працівники Офісу Омбудсмана під час виконання функцій НПМ виявили факт прихованого нещасного випадку на виробництві у ДУ "Білоцерківська виправна колонія № 35", під час виконання засудженим робіт на контрагентському об’єкті.

Про це повідомила пресслужба Офісу Омбудсмана України.

Роботодавець упродовж доби мав проінформувати про нещасний випадок територіальні органи Держпраці та Пенсійний фонд України, чого не зробив. У свою чергу вони також не ініціювали проведення розслідування за інформацією, яка повинна була надійти.

Лише за втручання Представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в місцях несвободи у колонії провели службове розслідування та адміністрація підприємства розпочала комісійне розслідування нещасного випадку.

За результатами вжитих заходів нещасний випадок визнано таким, що пов’язаний з виробництвом із складанням акту форми Н-1 та подальшим нарахуванням страхових виплат потерпілому від нещасного випадку на виробництві.

Омбудсман України Дмитро Лубінець підкреслив, що для подальшого з’ясування усіх обставин приховування нещасного випадку та притягнення до відповідальності винних осіб буде ініційована низки службових розслідувань та перевірок правоохоронними органами.

Читайте також: На Білоцерківщині жінка збила двох дітей та втекла 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві внаслідок пожежі загинув чоловік, жінку госпіталізовано
    Детальніше...
  • У Білій Церкві неадекват сокирою вдарив по голові жінку
    Детальніше...
  • У Шкарівці рятувальники дістали з водойми тіло чоловіка
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе