У білоцерківських ліфтах за день застрягає понад сотня людей

Через відключення електроенергії, продовжується складна ситуація із блокуванням містян у ліфтових кабінах. 

За даними Білоцерківської міськради, лише за один день, минулого тижня, до ліфтової служби надійшло 113 викликів:
 
«Ми потерпаємо через цю ситуацію. До прикладу, проаналізувавши звернення, які надійшли до аварійних бригад від людей, які застрягли у ліфтах маємо статистику: 26 червня було отримано 111 заявок, а 3 липня надійшло 113 звернень. Більшість випадків блокування відбулися у час дії чорних та сірих зон у графіках стабілізаційних відключень ДТЕК. Аварійна служба, яка займається деблокуванням людей, – потребує відповідний час, щоб звільнити всіх. Для звільнення однієї людини працівнику у середньому необхідно до 30 хв. Частина людей добросовісно чекає, поки їх звільнять, але деякі громадяни намагаються вийти самостійно, пошкоджуючи при цьому ліфтові кабіни», – розповів секретар міської ради. 

У Київській області нещодавно загинула людина, яка намагалася самотужки деблокуватися. Тому, білоцерківців просять чекати аварійну бригаду і не намагатися вийти самостійно. 

Також є проблема з дітьми, які самостійно їздять у ліфтах: є випадки, коли заблоковані діти не можуть навіть назвати диспетчеру адресу будинку, в якому перебувають. Тому, батьків просять не дозволяти дітям їздити самостійно.

У міській раді розглядали варіант встановлення у ліфтових кабінах елементів живлення, які б дозволяли під час відсутності електроенергії вийти на найближчому поверсі. Проте, таке обладнання лише для одної ліфтової кабіни коштує до 300 тис. грн. 

«Наразі громада не має можливості виділити таку суму для обладнання наявних 1200 ліфтів» - зазначають у міській раді. 

 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві внаслідок пожежі загинув чоловік, жінку госпіталізовано
    Детальніше...
  • У Білій Церкві неадекват сокирою вдарив по голові жінку
    Детальніше...
  • У Шкарівці рятувальники дістали з водойми тіло чоловіка
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе