У Білій Церкві запрацював унікальний освітній проєкт “БіоШкола”

28 обдарованих школярів з усієї України прибули у Білу Церкву, де на базі фармацевтичного заводу Biopharma 2,5 тижні триватиме навчання.

Першопрохідці “БіоШколи” матимуть поглиблений курс із вивчення біології в найкращих для цього умовах: 

  • сучасне лабораторне оснащення (діти працюватимуть на рівні європейських лабораторій) 
  • індивідуальні парти з мікроскопами 
  • мультимедійне забезпечення для трансляцій лекцій з різних куточків світу 
  • комфортна зона відпочинку 

Перший етап навчання розраховано на три тижні влітку. Окрім практичних занять і знайомства з виробництвом Biopharma, він міститиме пізнавальні екскурсії та візити до компаній-партнерів – приватної хімічної компанії Enamine, науково-виробничого підприємства "Укроргсинтез" та інших. Учні поділені на 3 групи і працюватимуть щодня із залученнями найкращих фахівців за спеціалізаціями біохімія, мікробіологія, генетика, молекулярна біологія.

З вересня розпочнеться другий, теоретичний, курс навчання. Це будуть онлайн-лекції зі спектра біологічних дисциплін: біохімії, молекулярної біології, мікробіології, генетики, основ еволюції, анатомії та фізіології рослин і тварин, етології, цитології та гістології. Такий вибір орієнтовано на програми міжнародних олімпіад та основні дисципліни, які застосовуються в біотехнологічних процесах.

Викладачами школи стали аспіранти та старшокурсники біологічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Навчально-наукового інституту високих технологій, а також провідні спеціалісти компанії Biopharma.
  
До відбору учнів у "БіоШколу" Biopharma підійшла креативно: компанія взяла на себе підтримку Всеукраїнської олімпіади з біології, яка відбулася 8–12 квітня 2024 року на базі Львівського професійного коледжу готельно-ресторанного сервісу та біологічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка. Саме переможців її четвертого етапу, які наразі навчаються у 8–10 класах, запросили на навчання до «БіоШколи». 

"БіоШкола" – не просто важлива освітня ініціатива великого українського бізнесу, це шанс змінити саму парадигму викладання біології у середній школі для того, щоб зацікавити молодь у побудові майбутньої карʼєри в галузі сучасних біотехнологій.

Читайте також: Як оцінюватимуть учнів 5–9 класів: МОН затвердило рекомендації.
 
  


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві внаслідок пожежі загинув чоловік, жінку госпіталізовано
    Детальніше...
  • У Білій Церкві неадекват сокирою вдарив по голові жінку
    Детальніше...
  • У Шкарівці рятувальники дістали з водойми тіло чоловіка
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе