Як обміняти посвідчення водія, видане вперше на два роки: алгоритм дій

Як обміняти посвідчення водія, алгоритм дій.

Обмін посвідчення водія, виданого вперше на два роки, здійснюють після закінчення терміну його дії. Тобто водії можуть отримати новий документ, починаючи з дня, наступного після дати, вказаної як кінцева в наявному водійському.

Про це повідомили юристи «Української команди» Київщини з посиланням на інформацію Головного сервісного центру МВС.

Отримати послугу можна будь-якими трьома зручними способами:
- у будь-якому зручному сервісному центрі МВС при особистому зверненні;
- онлайн – через «Кабінет водія»;
- онлайн – через застосунок «Дія».

Для обміну посвідчення водія у сервісному центрі МВС необхідно спочатку взяти талон для отримання послуги через функціонал е-запису або в терміналі сервісного центру МВС. При собі потрібно мати паспорт з відміткою про місце реєстрації проживання, копію реєстраційного номера облікової картки платника податків та наявне посвідчення водія, що підлягає обміну.

 Під час дії воєнного стану медична довідка не є обов’язковою.

Для замовлення послуги онлайн необхідно авторизуватися у «Кабінеті водія» або у застосунку «Дія», вибрати послугу обміну посвідчення водія, вказати причину заміни документа, вибрати тип посвідчення – цифрове або пластик. Після цього вказати спосіб отримання – в будь-якому сервісному центрі МВС, відділенні «Укрпошти» по Україні або кур’єром на вказану адресу.

Увага! Якщо особа вчинила понад два порушення правил дорожнього руху, обміняти посвідчення водія не вийде. У такому випадку необхідно повторно скласти теоретичний і практичний іспити в сервісному центрі МВС.

«Якщо водій був позбавлений права керування транспортним засобом, аби отримати посвідчення, він має пройти навчання в автошколі, скласти теоретичний і практичний іспити в сервісному центрі МВС. Таке посвідчення знову видають на 2 роки», – наголосили юристи.

Читайте також: Як складається та посвідчується заповіт в умовах воєнного стану 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві внаслідок пожежі загинув чоловік, жінку госпіталізовано
    Детальніше...
  • У Білій Церкві неадекват сокирою вдарив по голові жінку
    Детальніше...
  • У Шкарівці рятувальники дістали з водойми тіло чоловіка
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе