У Білій Церкві пам’ятним мітингом вшанували воїнів-афганців

У Білій Церкві відбулись заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. 

Містяни зібралися біля каплиці Г. Побідоносцю щоб вшанувати загиблих воїнів молитвою і пам'ятним мітингом: 


Війна в Афганістані розпочалася у грудні 1979 року нападом спецпідрозділів КДБ СРСР на президентський палац у Кабулі і вбивством президента країни Хафізулли Аміна і його оточення та введенням у країну "обмеженого контингенту" радянської армії. Насправді війна в Афганістані була повномасштабною збройною агресією Радянського Союзу проти суверенного Афганістану під приводом боротьби з моджахедами.

Вона тривала до виводу основної маси радянських військ 15 лютого 1989 року. Унаслідок цієї війни загинуло (за міжнародними даними, прийнятими також і СРСР) близько 1,5 млн або 10 % з числа тодішнього населення країни. Радянські втрати, за офіційними даними СРСР, становили близько 15 тисяч військовослужбовців.

Вважається, що всього під час радянсько-афганської війни загинуло 2378 українців. Однак вихідців з теренів України та тих, хто спочиває в українській землі, дещо більше. Так, за даними книги "Чорні тюльпани. Афганський мартиролог України", цифра зростає до 3087 осіб.

Читайте нас у Facebook і Telegram. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!   


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе