Евакуація з Уханя: Через протести очільник Тернопільщини подав у відставку

Через відмову Тернопільської області розмістити евакуйованих із Уханя українців президент Володимир Зеленський прийняв відставку голови тамтешньої ОДА Ігоря Сопеля.
«Президент прийняв відставку голови Тернопільської ОДА в зв'язку із ситуацією, що виникла в області через повернення українців з Китаю», - сказано в повідомленні на сайті президента.
Згідно з ним, у зв'язку з незадовільною роботою обладміністрації з інформування населення про епідеміологічну безпеку президент прийняв заяву Сопеля про відставку з займаної посади за власним бажанням.
Раніше тернопільський аеропорт відмовився приймати літак із евакуйованими з Уханя.
У Раді вимагали розслідувати даний факт.
Також минулого тижня під Тернополем жителі вийшли співати молебень до Богородиці проти евакуйованих із Уханя. Крім того, жителі регіону встановлювали блокпости, щоб не пропустити евакуйованих з Китаю українців.
Як повідомлялося раніше, евакуйованих українців та іноземців із Уханя розмістили у санаторії в Нових Санжарах на Полтавщині.


Читайте нас у Facebook і Telegram. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе