Уряд дозволив ТЦК працювати цілодобово

ТЦК в Україні працюватимуть цілодобово . Що це означає .

Кабінет міністрів України вніс зміни до Положення про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, передбачивши їх цілодобову роботу під час воєнного стану та мобілізації.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив представник Кабінету міністрів у Верховній Раді України Тарас Мельничук.

Йдеться, зокрема про організацію проведення медоглядів та психологічних обстежень ВЛК військовозобовʼязаних та резервістів.

Він зазначив, що внесено було зміни до Положення про ТЦК та СП. Так, під час проведення мобілізації та/або під час дії правового режиму воєнного стану передбачене надання територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки права цілодобово проводити ряд дій.

Йдеться про розгляд справ про адміністративні правопорушення та накладання адміністративних стягнень відповідно до Кодексу України про адмінправопорушення; організацію з визначеною періодичністю проведення медичних оглядів та психологічних обстежень військово-лікарськими комісіями військовозобовʼязаних і резервістів (для районних ТЦК та СП).

Також йдеться про ведення персонально-якісного обліку призовників, військовозобовʼязаних та резервістів, обліку транспортних засобів, що підлягають передачі Збройним силам України та іншим військовим формуванням під час мобілізації та у воєнний час.

Мобілізація в Україні: 
Нагадаємо, 6 лютого Верховна Рада продовжила загальну мобілізацію та дію воєнного стану в Україні до 13 травня цього року.

Читайте також: Законопроєкт про мобілізацію пройшов перше читання. Що буде далі 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе