Білоцерківські школи потребують ремонту дахів: Кошти у міський бюджет не заклали

Вчора, 9 січня під час позачергової сесії міської ради, депутати розглянули одне питання про  внесення змін  до  рішення  міської  ради  від  20 грудня 2019 р.  № 4768-86-VII «Про бюджет м. Біла Церква на 2020 рік».

Новий документ бюджету депутати отримали безпосередньо перед сесією, тому ознайомитись з ним не встигли.

Як виявилося, з бюджету Білої Церкви на 2020 рік видалили об’єкти закладів освіти на дофінансування у лютому 2020 року.   Зокрема, за словами начальника управління освіти і науки Юрія Петрика зникли з переліку вже погоджені на дофінансування Білоцерківська школа №4, Білоцерківська гімназія №2 та Ліцей «Білоцерківський колегіум». Саме цим закладам освіти сьогодні гостро необхідні кошти на проведення ремонту дахів.

Фотографії даху однієї зі шкіл, яка потребує кошти на ремонт, опублікував юрист управління освіти і науки Валерій Дмитрук: 


 
Крім того, Юрій Федорович звернув увагу депутатів на перевірки з пожежної безпеки у закладах освіти міста: 

«Сьогодні активно перевіряються наші заклади освіти на предмет пожежної безпеки. При перерозподілі коштів у лютому місяці прошу звернути на це особливу увагу і визначити «горячщий» фонд для вирішення цієї ситуації. Перевірки тривають і матеріали вже подаються в суд» - наголосив Юрій Петрик. 

Позапланові перевірки стану пожежної безпеки закладів освіти тривають у нашому місті з грудня 2019 року. За цей час працівники ДСНС перевірили 25 об'єктів. І їх висновки не втішні. За словами заступника начальника БЦРВ ДСНС України у Київській області Василя Чеха, у Білій Церкві є такі випадки, коли в закладі освіти повністю заблоковані евукуаційні шляхи. 

"Був випадок один, коли у міській школі авукуаційний вихід було заблоковано піною. Як пояснив директор - щоб тепліше було дітям. Зараз ситуація така, що з 25 перевірок 23 матеріали були передані до суду про призупинення роботи даних об'єктів." - зазначив Василь Чех.

Незначні недоліки керівники закладів освіти Білої Церкви обіцяють усунути найближчим часом, а от як скоро їм вдасться виправити порушення капітального характеру, залежить і від міської ради, яка повинна виділити кошти як на встановлення автоматичної пожежної сигналізації, так і на ремонтні роботи дахів шкіл. 

Читайте нас у Facebook і Telegram. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!   



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе