У США планують заборонити чотири ароматизатори вейпів

Сполучені Штати Америки попередили про намір заборонити ароматизовані суміші, що використовуються в електронних сигаретах. Заборона поширюватиметься на фруктовий, цукерковий, м'ятний та десертний смаки сумішей.
Знідно з даними медиків, саме ці чотири ароматизатори є найбільш популярними серед американських підлітків. При цьому ментоловий і тютюновий смаки під анонсовані обмеження не підпадають.
Обмеження не зачеплять ринок великих вейпінгових пристроїв, які орієнтовані на дорослих курців.
Раніше президент США Дональд Трамп оголошував, що планує повністю заборонити всі електронні сигарети для людей віком до 21 року - в тому числі й усі ароматизатори вейпів. Нині ж, напередодні оголошення про обмеження, Трамп заявив журналістам, що влада країни має балансувати між інтересами бізнесу й турботою про громадське здоров'я.
Також торік у листопаді міська влада Нью-Йорка повністю заборонила ароматизовані електронні сигарети та ароматизатори до них.
Упродовж 2019 року у США зафіксували 54 смерті через куріння вейпу. Науковці дослідили, що рідина для вейпу, яка не містить нікотину, впливає на серцево-судинну систему. Однак невідомо, яка саме хімічна речовина могла спричинити зміни у роботі серцево-судинної системи.
Натомітсь німецькі вчені з’ясували, що активне куріння е-сигарет впливає на порушення функції ендотелію - внутрішнього шару клітин, якими вистелені капіляри, судини та серце. Науковці заявили, що вейпінг навіть при короткочасному курінні впливає на кровоносні судини серцево-судинної системи, головного мозку та легень.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе