Понад півтисячі храмів перейшли до ПЦУ

До ПЦУ вже приєдналися близько 600 парафій Московського патріархату, і в майбутньому має бути ще одна хвиля таких масових переходів. Про це Радіо Свобода заявив предстоятель Православної церкви України Епіфаній.
«Ми рухаємося в напрямку утвердження ПЦУ. Упродовж цього часу ми зміцніли, до нас приєдналися з боку Московського патріархату близько 600 парафій. І я вірю, що в майбутньому також буде ще одна хвиля таких масових переходів. Але потрібен час. Ми хочемо, щоб і надалі це було мирно, спокійно і добровільно. Ми не маємо права ще створювати всередині країни релігійний фронт, нам не потрібні протистояння», - сказав Епіфаній. 
Водночас він наголосив, що цьогоріч відбудеться визнання декількох інших помісних православних церков. 
«(…) Буде визнання також декількох інших помісних православних церков. Це вже незворотній процес», - зауважив Епіфаній.
Разом із тим предстоятель Православної церкви України додав, що у великих містах, навіть у столиці, не вистачає храмів.
«Зараз не вистачає храмів у великих містах. Ми вже говорили про тих практикуючих і не практикуючих християн, які просто приходять на богослужіння під час великих свят. І що ми бачимо? Бачимо, що в звичайні неділі храми повні, але вміщають всіх. Але якщо ми святкуємо якісь великі свята, то храми не вміщають всіх бажаючих», - сказав він.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе