Наступного року в Україні можуть заборонити експлуатацію тварин у всіх цирках

Міністерство культури, молоді і спорту має намір заборонити використання тварин у цирках із 2021 року. Про це заявила заступник глави відомства Ірина Подоляк.
Нині Мінкультури працює над відповідним законопроектом спільно з двома парламентськими комітетами - екологічним і гуманітарним.
«У держави є політична воля, а в органах влади є розуміння, що ми перестаємо з 2021 використовувати тварин у цирках. Це питання має бути врегульовано законодавчо, оскільки в противному випадку ми ставимо в нерівні умови державні цирки та пересувні цирки. Ми переконані, що закон буде прийнятий, тому що є великий запит суспільства», - зазначила Подоляк.
На думку очільниці відомства, заборона використання тварин у цирках є одним із етапів переходу до європейських практик гуманного поводження з ними.
Також Подоляк заявила, що 7 державних цирків повинні до 2021 року змінити свій репертуар. Зараз у них є 317 тварин, яких залучають до циркових шоу. З цих 317 тварин 96 у власності держави. Їх планують віддати в різні громадські організації.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе