На Прикарпатті не вдалося врятувати 19-річну дівчину з анорексією

Фахівцям столичного Центру терапії розладів харчової поведінки не вдалося врятувати 19-річну студентку, жительку селища Богородичани Івано-Франківської області від наслідків анорексії. При зрості 168 сантиметрів дівчина важила всього 29 кілограмів.
«Вона абсолютно відмовилася від глюкози, від солодкого. Вона продовжувала себе обмежувати і нічого не їсти. Тільки перед реанімацією вона мене запитала, чи можна цукерку. Вона вже злякалася», – розповів директор Центру терапії розлади харчової поведінки Валерій Патоніч, повідомляє ТСН.
На лікуванні у Центрі дівчина була два тижні і лікарям вдалося домогтися позитивних зрушень - плюс два кілограми до загальної ваги. Однак, тривала відмова від повноцінного харчування призвела до незворотніх руйнівних процесів в організмі – дівчина померла.
За словами лікарів, вона була веганом, тобто повністю відмовилася від м’яса і продуктів тваринного походження (яйця, молоко). Згодом стала вживати в їжу тільки фрукти, а організм, який перестав отримувати білок, почав фактично «поїдати» самого себе.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе