На Буковині депутати закрили три протитуберкульозні санаторії

Рішення про ліквідацію двох дитячих і дорослого санаторіїв на території Чернівецької області прийняли депутати тамтешньої обласної ради на своєму сесійному засіданні 4 лютого.
Згідно з результатами голосування, роботу припинять дитячий санаторій «Щербинці», обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Садгора» і протитуберкульозний санаторій «Красноїльськ».
Як зазначила заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак, санаторії не надавали якісні послуги. А подальше фінансування їх у зв’язку реформою МОЗ довелося б перекласти на місцевий бюджет, відтак скоротити інші статті видатків у галузі охорони здоров’я.
«Не секрет, що ці санаторії вже давно не надають якісної санаторно-медичної допомоги. При цьому, порівняйте: вартість утримання дітей в санаторії «Садгора» - 39 тис. грн, а онкохворої дитини - 8 тис. На лікування однієї дитини в обласному пульмонологічному відділенні - 1 тис. грн. Якщо не прийняти такого непопулярного, але важливого рішення про закриття санаторіїв, то доведеться фінансувати їх за рахунок коштів Департаменту охорони здоров'я. А, отже, на ту ж онкологію фінансування буде ще менше», - заявила Гусак.
Всіх працівників ліквідованих санаторіїв чернівецька обласна влада обіцяла працевлаштувати.
Згідно з даними Центру громадського здоров’я МОЗ, в Україні щорічно на туберкульоз хворіє близько 22 тисяч людей та понад 5 тисяч людей помирає від цієї недуги. Виліковується від туберкульозу в результаті основного курсу хіміотерапії приблизно 70%. Близько 8% вперше захворілих перериває лікування, 12% – помирає.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе