На 7% менше: Білоцерківцям обіцяють перерахувати січневі платіжки за опалення

Перераховані платіжки жителі Білої Церкви отримають у лютому

Вчора, 11 лютого під час чергового засідання члени виконавчого комітету ухвалили рішення зобов’язати КП «Білоцерківтепломережа» знизити тарифи на тепло за січень на 7%.

Нагадаємо, що у зв'язку зі здешевленням природного газу (в грудні - 4276,69 грн/тис. куб. м, у січні - 4650 грн/тис. куб. м) уряд ухвалив рішення про можливість коригування в нарахуваннях за опалення газової складової.

Як зазначав прем’єр міністр України Олексій Гончарук ціна газу сьогодні об'єктивно нижча, ніж за аналогічний період минулого року. Він також закликав місцеву владу активніше застосовувати надані урядом інструменти щодо зниження суми в платіжках на тепло та гарячу воду:

"За грудень люди отримали ціну в платіжках до 30% меншою. Проте опалювальний сезон ще триває. Тож у січні та лютому місцева влада ще має докласти зусиль, щоб українці платили менше за тепло. Всі необхідні механізми для цього уряд надав", - наголосив Гончарук.

У Білій Церкві при розрахунку знижки на тепло за січень буде враховано коефіцієнт 0,93. Тобто, вартість опалення знизиться на 7%.

Нагадаємо, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг України (НКРЕКП) у січні підвищила на 12% тарифи на централізоване опалення для жителів Білої Церкви (вартість опалення для населення за 1 Гкал подорожчала з 1550 до 1696 грн). Відповідна постанова була опублікована на сайті НКРЕКП.

У документі зазначається, що тарифи на тепло затверджені постановою від 10 грудня 2018 року № 1702 визнаються такими, що втратили чинність:


При цьому міська влада робить вигляд, ніби цієї постанови не існує. Зокрема, під час засідання виконкому міський голова Геннадій Дикий зазначив, що протягом нинішнього опалювального періоду ціни на теплопостачання в Білій Церкві зростати не будуть. Яким чином КП «Білоцерківтепломережа» не буде виконувати рішення НКРЕКП, та яку насправді знижку на тепло отримають за січень білоцерківці, поки не відомо. Але зазначимо, що перерахунок тарифів здійснюється Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг України, не без участі місцевої влади, а навпаки, лише після подання відповідних документів щодо економічної доцільності нового тарифу від КП «Білоцерківтепломережі». 

Як чиновники вирішували, яку саме знижку на опалення отримають містяни, дивіться у нашому сюжеті: 


Читайте нас у Facebook і Telegram. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!  

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе