У Білій Церкві на 7% знизиться тариф на опалення

У Білій Церкві зниження тарифів на тепло відобразиться вже в грудневих платіжках, які містяни отримають в січні 2020 року.

Сьогодні, 3 січня під час позачергового засідання члени виконкому прийняли рішення зобов’язати «Білоцерківтепломережу» знизити тарифи на тепло на 7%.

Таким чином, зменшення нарахувань за опалення для 1-кімнатної квартири (в середньому) складе 50 грн; для 2-кімнатних квартир - 87 грн; для 3-кімнатних квартир – 98 грн.

Всі ці тарифи будуть застосовані до грудневих платіжок, які білоцерківці отримають в січні.

Нагадаємо, що уряд зобов'язав підприємства теплокомуненерго зробити перерахунок плати за опалення в зв'язку зі зниженням ціни природного газу протягом опалювального періоду 2019/2020 років. Перерахунок здійснюється через те, що для більшості підприємств ТКЕ ціни на газ менше, ніж ті, що враховані в чинних тарифах.

До урядової ініціативи вже приєдналися 20 міст, серед яких і Біла Церква. Так, у Харкові тарифи на тепло знизяться на 23%, в Одесі — на 20%, у Павлограді — на 16%, у Кривому Розі - на 20%. Кияни у січні отримають платіжки із приблизно на 23% меншими рахунками на оплату за тепло. У Білій Церкві тарифи на опалення знизяться на 7%. 

Як зазначили члени виконкому, дане рішення буде дійсне лише для тарифів за грудень 2019 року. 

За словами директора ТОВ «Білоцерківтепломережа» Владислава Безукладнікова, збитковість підприємства за 2019 рік складає 51 млн грн, з урахуванням перерахунку тарифів за грудень тепломережа понесе ще 5 млн збитків.

Читайте нас у Facebook і Telegram. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!  


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе