Нові Санжари: барикади і сутички з силовиками через евакуйованих із Уханя

Протести в Нових Санжарах на Полтавщині почалися сьогодні вранці, 20 лютого, через розміщення евакуйованих із Китаю українців та іноземців у тамтешньому санаторії. Протягом дня жителі блокували рух. До міста стягнули Нацгвардію. Надвечір силовики відтіснили протестувальників по мосту у бік санаторію. У результаті зав'язалася бійка, до санаторію намагалися проїхати мікроавтобуси Національної поліції.
Директор Департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко під час брифінгу у Нових Санжарах заявив, що правоохоронці реагуватимуть на порушення безпеки.
«На будь-які правопорушення правоохоронні органи діятимуть у суворій відповідності до Закону України, як вони діяли й до сьогоднішнього дня. Наразі проводиться велика профілактична робота з громадянами. Закликаємо їх не порушувати громадську безпеку та не перешкоджати урядовим рішенням, які прийняті та виконуються у суворій відповідності до букви Закону», - зазначив він.
Тим часом у Нових Санжарах створять оперативний штаб за участю прем’єра Олексія Гончарука.
Також на Полтавщину прибув міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.
Сьогодні вранці борт із 49 українцями і 25 іноземцями, яких евакуювали з Китаю через коронавіруса, приземлився в Харкові. Після проходження контролю всі евакуйовані, а також медперсонал, який їх супроводжував, на автобусах вирушили в Нові Санжари. У Полтавській області всі прибулі з Китаю будуть перебувати 14 днів.




Читайте нас у Facebook і Telegram. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе