Підрозділ, якому передали на озброєння турецькі ударні безпілотники, займається ремонтом будівель

Підрозділ, якому передали на озброєння турецькі ударні безпілотники Bayraktar TB2, замість навчальних польотів займається ремонтом отриманих у розпорядження будівель. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на Український мілітарний портал.
Підрозділ отримав фонди колишнього винищувального полку, розформованого 20 років тому. Командування бригади тактичної авіації імені Петра Франка також передало житлову казарму для особового складу підрозділу та для зберігання станцій наведення, і сховища-ангари для самих Bayraktar.
Із коштів, необхідних для облаштування приміщень, надійшло лише 265 тис. грн. Їх вистачило на заміну вікон, дверей та електропроводки, ремонт стелі.
Для поліпшення умов розташування частини, особовий склад замість підготовки зараз змушений займатися господарськими та ремонтними роботами на території.
Інша причина, небоєготовності українських Bayraktar TB2 - бюрократичні процедури. Сотні погоджень у високих кабінетах гальмують процес початку експлуатації БПЛА.
Ситуація, що склалася, дуже дивує турецьких фахівців, які впродовж усього терміну гарантійного періоду перебувають в Україні та обслуговують БПЛА і мають здійснювати підготовку українських фахівців.
Нагадуємо, Bayraktar TB2 - турецький оперативно-тактичний безпілотний літальний апарат виробництва компанії Baykar Makina, який може нести керовані протитанкові ракети й авіаційні бомби.
3-4 листопада 2018 року в Туреччині було підписано угоду про закупівлю безпілотників для ЗСУ. Контрактом була передбачена поставка шести бойових дронів, двох станцій управління і 200 керованих ракет. Також угодою передбачено комплект запасних частин, сервісний супровід, навчання персоналу. Вартість контракту - $69 млн.


Читайте нас у Facebook і Telegram. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!   

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе