Посол Ізраїлю взяв участь у перепохованні єврейських останків у Білій Церкві

  • Фото: https://jewishnews.com.ua/
У Білій Церкві впродовж останніх кількох днів відбувалося перепоховання останків євреїв, які  були знайдені під час будівництва військового гуртожитку. 

Нагадаємо, що минулого року на території колишнього 3-го військового майданчика в центрі Білої Церкви, під час зведення гуртожитку для військових, були виявлені останки людей. Історики спільно з комісією визначили, що саме на цьому місці у XVI-XX століттях знаходилось єврейське кладовище, яке існувало до 1920 року. 

На церемонії перепоховання був присутній посол Ізраїлю Джоель Ліон. За словами директора єврейської громади Білої Церкви Нателли Андрющенко, Джоель Ліон особисто сприяв прискоренню процесу переховання. Також були присутні рабини з Умані та фонду Нахмана з Брацлава. 

Наразі єврейська громада проходить процедуру присвоєння цьому місцю статусу охоронного об’єкта. Найближчим часом, на місці старовинного єврейського кладовища планують побудувати невеликий меморіальний парк з таблицями про тих людей, яких перепоховали. 

Гуртожиток для військових побудують на іншій ділянці в цьому ж районі.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!   

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе