Навчальний рік у школах в Україні закінчиться 1 липня – МОН

Навчальний рік для всіх класів, крім випускників, завершиться 1 липня, як це передбачено законодавством. Для випускників завершення навчально року буде залежати від дат проведення ЗНО. А дати тестування залежатимуть від завершення карантину.

Про це у відеозверненні повідомила тимчасова виконувачка обов'язків міністра освіти Любомира Мандзій.

У випадку, якщо навчання відновиться у травні, пробне ЗНО буде проведено у травні. А основна сесія тестування відбудеться після 20 червня. Якщо ж навчання відновиться у червні, пробне ЗНО можуть провести у червні до початку основної сесії, яка має відбутися також у червні.

«Ми готові розпочати ЗНО у червні, липні чи навіть у середині серпня. Якщо у середині серпня — то процедура тестування, отримання результатів, закінчиться в середині вересня. Вступна кампанія завершиться до середини жовтня», — зазначила Мандзій.

Якщо ЗНО відбудеться у червні, продовжать і вступну кампанію. Міністерство підготує зміни до правил прийому у заклади вищої освіти.

За словами Мандзій, Український центр оцінювання якості освіти у середині квітня представить відеоролик про пробне ЗНО.

Водночас державна підсумкова атестація для 4 та 9 класів буде скасована.

Навчальний рік для всіх класів, крім випускників, завершиться 1 липня, як це передбачено законодавством. Для випускників завершення навчально року залежатиме від дат проведення ЗНО.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube   


 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе